Project mogelijk gemaakt door

logo VSBfonds

Brand is en blijft een goede manier om een schip ineens naar de kelder of sloop te helpen.

 

Ondanks het feit dat de Castor permanent wordt bemand, blijft de kans reŽel dat een kortsluiting onopgemerkt kan uitgroeien tot een oncontroleerbare brand. En dan? Jaren lange moeite en geld voor niks.

 

Daarom hadden we besloten hier voorzorg maatregelen tegen te nemen.

Zoveel mogelijk gebruikten we al ONbrandbare materialen in alle vertrekken, en wordt het elektra op een zo degelijk mogelijke manier afgebeugeld, om maar wat te noemen.

 

Hieraan wordt nu een brandMELD systeem door het hele schip toegevoegd, alsmede een brandBLUS systeem voor de machinekamer.

 

De machinekamer is vaak de plaats waar oncontroleerbare branden spontaan ontstaan. Blussen is vaak onmogelijk, als de ruimte vol rook staat is het levensgevaarlijk erin te stappen.

Het aerosol blussysteem van AF-X is op afstand bediend. Mocht een brand ontstaan, sluit je alle deuren en luiken, en trek je een schakelaar om, waarna ineens alle blusunits de motorruimte vol blusmiddel blazen.

Geen poeder, geen CO2, geen Halon, geen water of schuim, maar een aerosol, wat niks anders doet dan brand voorkomen. Gegarandeerd 30 minuten lang.

 

Een wondermiddel inderdaad.

 

Het bordes van de motorkamer, met bovenin 1 van de 5 blusunits van AF-X Firesolutions

 

Het brandmeldsysteem is van het "adresseerbare" type, wat inhoud dat slechts 1 kabel door het hele schip getrokken dient te worden. Elke melder heeft een unieke benaming, dus als hij rook of hitte signaleert, verteld hij dit aan de centrale, waarop is af te lezen waar er brand is, en uiteraard het alarm door het hele schip bijkomt.

 

1 kabeltje dus, maar zeker geen sinecure. 250 meter was ervoor benodigd, alsmede in totaal 55 automatische en handmatige melders om het hele schip effectief te beveiligen tegen brand. 30 toeters moeten ervoor zorgen dat iedereen ook echt weet dat er brand is.

 

Alles is van staal op de Castor, dus overal moesten de kabels worden afgebeugeld. Gaatje boren, draadje tappen, beugeltje erin, en op naar de volgende. 200 beugels en bergen ty-raps voor op de kabelgoten moesten eraan geloven.

Maar, dan zit het systeem wel vrijwel onzichtbaar geÔnstalleerd!

 

De meldcentrale zit in het stuurhuis, en heeft zijn eigen un-interupted power supply (UPS) voor als de voeding afvalt.

Door het hele schip hangen "neven-indicators" boven elke deur, een lampje dat gaan branden als achter die deur brand wordt gedetecteerd. Dusdoende hoef je niet naar de centrale te rennen om te zien waar de brand is.

 

1 melder/toeter, 15 beugeltjes.

 

De brandmeldcentrale

 

De brandmeldcentrale is inmiddels operationeel, de brandBLUScentrale volgt spoedig.