Queeste naamplaatjes : afgerond

 

Bij de bouw van de Castor werd elke deur en luik gelabeld met een bronzen gegoten tekstplaatje, met daarop de naam van het vertrek wat achter die deur of luik zat.

 

Toen het schip bij Domeinen werd verkocht, omstreeks 1983, zijn sommige zaken als souvenir meegenomen door de toenmalige bemanning.

Waaronder ALLE tekstplaatjes....

 

Na een lange speurtocht hebben we via een aantal mensen een behoorlijke verzameling originele tekstplaatjes teruggekregen.

De plaatjes "Kombuis", Douche, Gamelle Loodsen, Nachtverblijf Loodsen, Toegang Verblijven etc. etc. zijn opgeknapt, en hangen weer op hun toenmalige plekje.

Via deze weg wilde ik de gevers bedanken hiervoor!

 

 

De originele tekstplaatjes welke we terug hadden gekregen

Doch misten we er nog steeds een heleboel...

Er was nog maar weinig kans dat er nog meer plaatjes terug zouden komen.

 

Opnieuw plaatjes laten gieten is een dure aangelegenheid. Eerst moet er een mal worden gemaakt, welke vervolgens 1 keer maar wordt gebruikt om een plaatje te gieten. Met 100 euro per plaatje schoot dat zijn doel toch wel voorbij...

 

Maar Nijdeken Graveertechniek wist precies waar we het over hadden, en heeft een CNC freesmachine staan waarmee de plaatjes kunnen worden gefreesd i.p.v. gegoten, met hetzelfde resultaat!

 

Alle plaatjes hangen inmiddels. Niet alleen kleden ze het schip mooi aan, maar ze zijn ook praktisch voor bezoekers als wegbewijzering.

Nieuwe "oude" tekstplaatjes